Nedeljna #WeLista 002

#WeLista002

Mikrobilje: Uživamo što nam je uvek pri ruci svež zeleniš, koji se može dodati u supe, paste, rižota, salate…, kao i u činjenici da je fantastičan osećaj kada sami nešto posadite, pa posmatrate kako vaše biljke niču i rastu. (Na fotki: rotkvice.)

Nemojte propusititi da pogledate: Lady Bird. Divan film o odrastanju, o onim godinama kada više nismo deca, ali nismo još ni odrasli; o ljubavi prema roditeljima i otporu prema njima; o vezanosti za mesto u kojem živimo i želji da odletimo iz gnezda… Film je nominovan za Oskara u kategoriji najbolji film, rediteljka Greta Gerwig za najbolju režiju, a glumice Sirša Ronan u kategoriji za glavnu i Lori Matkalf za sporednu ulogu.

Dopao nam se prirodni šampon protiv peruti Faktor M, ali nas je prilično razočarala neatraktivna internet prezentacija brenda.

That’s So Maven je nedeljni podkast u formi intervjua, sa temama iz zdravlja i wellnessa, koji vodi blogerka Davida Kugelmass sa bloga The Healthy Maven.

Telomere, ključ dugovečnosti, knjiga je koju su napisale dr Elizabet Blekbern, dobitnica Nobelove nagrade za otkiće uloge telomera u procesu starenja, i dr Elisa Epel, stručnjak za psihološki pristup poboljšanju kvaliteta života. Saradnja dve naučnice iz ovako različitih oblasti doprinela je tome da knjiga ne samo što na popularan način iznosi fascinantne informacije o biologiji i fiziologiji starenja, već nudi i konkretne savete o tome šta svako od nas može učiniti kako bi zaštitio svoje telomere.

(Digresija: Ne znam kada su telomeri postali telomere? Vidim da je i na srpskoj verziji Wikipedije ova imenica data u ženskom rodu, a ranije, tokom mog školovanja, korišćena je u muškom. Ako neko zna, molim da pošalje objašnjenje, baš me zanima.)

Jerusalimska artičoka — preprepredivna u potažima. Istovremeno blaga i aromatična. Obavezno probajte.

Koji su vaši favoriti ove nedelje?

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s