Impresija: Prirodna kozmetika i život bez bora

Juče sam stigla na jedan deo radionice blogerke Snežane Dukanac, na kojoj je šarmantna Beograđanka sa francuskom adresom delila recepte za prirodnu kozmetiku. Evo prvih utisaka u ovom kratkom zapisu…

20170729_173337 a“Da li znate da se ono što nanesemo na kožu za 30 sekundi nađe u krvotoku?”, jedna je od Snežaninih rečenica koja je ostavila poseban utisak na mene. Obećala sam sebi da ću detaljnije razmisliti o njoj pa možda i revidirati svoj pristup kozmetici i više obraćati pažnju na spisak sastojaka u proizvodima koje koristim.

Snežanin blog zove se La vie sans rides, tj. Život bez bora, a njen program podrazumeva tri koraka:

  • korišćenje biokozmetike na pravilan način
  • masaža lica
  • gimnastika lica

Ukoliko odlučite da posetite ovaj blog, koji sadrži mnoštvo recepata za biokozmetičke proizvode koje možete napraviti sami, ali i Snežanina zapažanja o životu u Francuskoj — mala napomena: čitajte ga hronološki, od starijih postova prema novijima.

I da zaključim ovu kratku impresiju: Najjači utisak sa jučerašnje radionice jeste da kvalitetan prirodni kozmetički preparat nije komplikovano, a ni previše skupo napraviti, te sad jedva čekam prvu priliku da isprobam neki od recepata sa Snežaninog bloga, o čemu ću svakako još pisati.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s