Budućnost UV zaštite je stigla: Aplikacija koja nas podseća da zaštitimo kožu od sunca

La Roche-Posay_Anthelios_MyUVpatch_03
Foto: PR/La Roche-Posay

Šta je u pitanju: My UV-Patch brenda La Roche-Posay je, kako ga proizvođač opisuje, “prvi povezani, rastegljivi i nosivi uređaj“. U pitanju je UV nalepnica, tanja od prosečne debljine dlake. Oblikovana je za praćenje izloženosti kože UV zracima, a ujedno je i povezana s mobilnim telefonom koji korisnika obaveštava o izloženosti i zaštiti od sunca. Rok trajanja joj je pet do sedam dana, a tokom tog perioda sasvim je bezbedno kvasiti je ili mazati preko nje kremu za sunčanje.

Prvo što sam primetila bilo je… S obzirom na to da sam UV Patch zalepila odmah posle promocije, prvog dana sam ga nosila u kancelariji. Dobila sam mnogo komentara na račun nalepnice, jer su svi mislili da je u pitanju “tetovaža” i da su mi je zalepila deca. Dakle, dizajn jeste sladak, pretpostavljam da će se dopadati tinejdžerkama, ali nezgodno je da se nosi u poslovnom okruženju. Nebrojeno puta sam kolegama, prijateljima i poznanicima objašnjavala da nije u pitanju “tetovaža”, već senzor koji meri količinu sunčevog zračenja te pomoću aplikacije daje uputstva o bezbednom ponašanju na suncu. Pretpostavljam da je brendu upadljivost bila cilj, ali u poslovnom okruženju bi bila primerenija neupadljiva nalepnica boje kože. Naravno, verujem da je primarna namena nalepnice da se nosi tokom godišnjeg odmora, ali mislim da je zanimljivo i korisno izmeriti količinu sunčevog zračenja u gradu, tokom obavljanja svakodnevnih aktivnosti, kada najčešće uopšte ne razmišljamo o zašititi od sunca – upravo sa ciljem sticanja navike da se i tada štitimo od sunca.

Kako se koristi: Potrebno je napraviti sliku flastera i prebaciti je u mobilnu aplikaciju La Roche-Posay MY UV Patch koja, tokom višednevne upotrebe, analizira fotosenzitivne kvadratiće različitih boja i određuje količinu UV zraka kojima je korisnik izložen. Time podstiče odgovorno ponašanje na suncu.

Tri koraka za zaštitu kože: 1. Zaštitite svoju kožu kvalitetnim proizvodima. 2. Proveravajte redovno mladeže. 3. Odgovorno se ponašajte na suncu!

Kako se može nabaviti: My UV Patch prodaje se sa odabranim proizvodima Anthelios za odrasle i decu: 

  • Anthelios XL SPF 50 osigurava vrlo visoku zaštitu za lice i telo (PPD 34) i sadrži sastav filtera Mexoplex®, posebno namenjenog koži koja je osetljiva na sunce. Veoma je delotvoran protiv UVB i UVA zraka. (Cena: 250 ml 2.225 din.)

  • Anthelios Dermo Pediatrics SPF 50, mleko namenjeno osetljivoj dečjoj koži, ima vrlo visoku, foto-stabilnu UVA/UVB zaštitu širokog spektra i garantuje optimalnu zaštitu protiv UVA zraka (strožu od evropskih preporuka) zahvaljujući patentiranom sastavu filtera u kombinaciji s termalnom vodom La Roche-Posay, koja ima umirujuće i antioksidativno dejstvo. (Cena: 250 ml 2.237 din.)

Rezime: Tri koraka koja La Roche-Posay preporučuje za zaštitu kože: 1. Zaštitite svoju kožu kvalitetnim proizvodima. 2. Proveravajte redovno mladeže. 3. Odgovorno se ponašajte na suncu!

Advertisements

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s