#SamoNeAutom – Hoćete li prihvatiti izazov?

blubel-103334
Foto: unsplash.com

Da li, i koliko često, koristite bicikl kao prevozno sredstvo? Uskoro nas očekuje događaj koji promoviše upotrebu ekološki najčistijeg prevoznog sredstva, koje je ujedno i najbolje za naše zdravlje. Hoćete li se priključiti? Detalji slede…

Nakon uspešne prošlogodišnje kampanje koja je okupila više od 400 takmičara i takmičarki i preko 40 kompanija, udruženje Bajsologija sa svojim partnerima Ulice za bicikliste, Fondacijom Hajnrih Bel i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) po drugi put, 18. maja organizuje takmičenje u okviru kampanje Samo ne autom, koja za cilj ima promovisanje korišćenja alternativnih prevoznih sredstava pri odlasku na posao.

Izazov Samo ne autom ove godine se realizuje se uz podršku projekta za „aklimatizaciju urbanog razvoja” (Lokalni razvoj otporan na klimatske promene), čiji je pokrovitelj Globalni fond za životnu sredinu (GEF).

„Ideja je da ovom akcijom promovišemo održivu mobilnost i skrenemo pažnju na sve veće saobraćajne gužve, zagađenje, globalno zagrevanje i zdravstvene probleme koje donosi transport motornim vozilima,“ izjavio je Vladimir Ćurčić iz udruženja Bajsologija.

Kompanije mogu prijaviti timove sa minimum tri učesnika, a učešće u takmičenju koje će trajati ceo dan je besplatno. Takmičari će preko besplatne aplikacije STRAVA sakupljati poene tako što će na putu od kuće do posla i u povratku voziti bicikl ili ići peške, a kompanije i pojedince sa najviše pređenih kilometara, kao i kompanije sa najvećim brojem prijavljenih takmičara, očekuju nagrade.

Organizatori takmičenja su udruženja Bajsologija i Ulice za bicikliste, Fondacija Hajnrih Bel i Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Za više informacija o akciji i takmičenju posetite sajt www.bajsologija.rs.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s